Hola Fellas


Hello, let me know something about you :D

Tagboard

shoutbox here.
width is 230.

Big Claps


skins by : Simple | Grey
photo : weheartit

dahri hadri souvenir
Monday, 26 March 2012 | 0 comments
asalammualaikum. 
long time no see lah ma friend. lol
kalau dah intro macam orang gila tu memang bukan dahri hadri lah yang post tu. :)

siapa? ehem. 

okay sebnanrya saya akan berpindah ke mrsm johor bahru. 
selasa malam bertolak, rabu daftar. 
jauh. ya. baru hebat. 
dahri suruh saya naik bas, nanti dia tunggu kat term. haha
kelakar juga kamu ni ya. johor ke term bukan macam ttj ke term . lol 
jadi saya masih belum decide untuk naik apa, tunggu sampai sana kita fikir. haha.
jadi disebabkan sudah menjadi perantau , saya yakin dahri hadri dan saya akan semakin susah untuk berjumpa. lol. tak jauh pun memang susah nak jumpa. 
jadi haritu sedang merayau rayau cari barang saya terjumpa satu baju . tak payah tanya harga berapa.
biar ia menjadi rahsia antara saya kedai tersebut cashier dan baju itu. 

dahri suruh saya upload gambar tu, tapi kata saya tak suprise la cenggitu. 
haha. jadi dia pun redha dengan saya yang keras kepala. lol
jadi dahri hadri, awak tunggu masa yang sesuai yaw. haha. 
awak dapat punya. cuma bila? dimana dan bagaimana? tu yang tak tahu. lol
k apa yang saya dah merepek ni -.-

asalammualaikum.

Labels:


Monday, 12 March 2012 | 0 comments

Having a Best Friend

A story tells that two friends were walking through the desert. During some point of the journey they had an argument, and one friend slapped the other one in the face.
The one who got slapped was hurt, but without saying anything, wrote in the sand “Today my best friend slapped me in the face”.
They kept on walking until they found an oasis, where they decided to take a bath. The one who had been slapped got stuck in the mire and started drowning, but the friend saved him. After he recovered from the near drowning, he wrote on a stone “Today my best friend saved my life”.
The friend who had slapped and saved his best friend asked him, “After I hurt you, you wrote in the sand and now, you write on a stone, why?” The other friend replied “When someone hurts us we should write it down in sand where winds of forgiveness can erase it away. But, when someone does something good for us, we must engrave it in stone where no wind can ever erase it.”
korg lah kwn paling "awesome"
"Moral: Do not value the things you have in your life. But value who you have in your life.

hebat !
Sunday, 11 March 2012 | 0 comments

asalammualaikum. 
macam biasa title tak langsung merujuk kepada apa yang hendak di khabarkan di blog ni. 
sekadar memenuhi ruangan kosong yang disediakan oleh encik blogger. lol 
k tak lawak. takpa, saya tahu.
macam biasa kalau kat bawah tu label N maknanya second blog awner lah yang merepek. 

okay topik pada hari ini ialah, -_______- k pilih lah apa apa topik pun . 

sebenarnya dahri hadri ni buat blog sebab nak suruh orang lain postkan. 
jadi pekerjaan n pada kala ini ialah sebagai penge-post blog orang . eh pehal panggil n? lol k abaikan
 baiklah mari kita teruskan ke agenda yang seterusnya. 


walaupun dahri hadri pakai selipar pink eh blog pink. haha beliau masih kelihatan hebat * ayat ini hanya untuk memenuhi kehendak title 'hebat' di atas. tiada kena mengena antara hidup dan mati. :) 

walapaun dahri hadri selalu reply OH! dia tetap kelihatan annoying . 
takkan berubah nampaknya. 

sekarang dahri hadri ambik mechanical engineering. 
tahu betapa susahnya? entah tapi bagi saya kelihatan agak susah. 
apabila saya memerhatikan ayah bertungkus lumus buat assignment bagai hendak terbalik rumah, jauh di dalam hati  saya hanya mampu mendoakan dahri hadri terus berjuang dalam bidang mechanical engineering tersebut . muahahaha
tapi macam mana pun bagi saya bio tetap SENANG lah sangat. -.- 

pasti para pembaca sudah mula pening bukan? 
jadi bagi mengelakkan lebih bayak lagi kekusutan melanda di fikiran para pembaca yang tak begitu banyak ini, saya rasa saya harus menghentikan repek-an saya pada hari ini. 
kepada dahri hadri, harap maaf saya masih tidak mampu untuk berhenti merepek apabila post sesuatu di blog anda. haha. k bye . 

asalammualaikum :)

quotes of the day  
' hidup umpama pertaruhan tetapi bukan menggunakan wang cuma akal fikiran . '

Labels:


Friday, 9 March 2012 | 0 comments





asalammualaikum. 
meet again the second owner of this blog. lol
and i come here to merepek repek  as i've no idea at all what to write here.
so sekarang school holidays. 
blog owner dah habis exam tapi second blog owner tak habis lagi. 
bukan tak habis tapi kena tangguh ambil lepas cuti. nak tahu sebab apa? tak apalah tak payah tahu. lol
jadi cuti sekolah ni takdalah cuti sangat pun. kena jugak bercinta dgn buku nampaknya.
eh dah jadi macam blog sendiri pulak.
lama dah tak balik. 
rindu pada segalanya eceh. *maaf sekarang saya tengah improve sastera* 
kata nak jadi A SAMAS SAID . LOL

QUOTES OF THE DAY
- takdir memang sudah ditentukan namun jangan salahkan takdri kerana ALLAH sudah sempurnakan kita dengan akal fikiran untuk kita tentukan jalan yang terbaik demi kejayaan kita sendiri  ;) -

Labels:


awesome!!!
Thursday, 16 February 2012 | 0 comments
universal studio
5/2/2012












thank umi & ayah...


hari kekasih vs maulidur rasul



"cantek baju awk malam ni..."

"ye la... baju ni yg awk hadiahkn minggu lepas."

"awk, malam ni malam ap ye?"

"entah. malam ap? kenapa dgn malam ni....?"

"awk malam ni malam valentine day la..."

"oh,..awk.. sy nk cakap sesuatu la malam ni."

"apa dia? cakap je la.."

" awk, saya terbaca kat satu artikle ni, yg kita tak boleh sambut valentime day''

"awk tak tahu pasal tu?"



"dah lapok la cerita tu.. abaikan jela"


"awk , kita org islam kn?"

"yeah , for sure la..."

"kita ni islam atas name je , kan?"

"eh, ap yg awk nak syarah kat saya pulak ni..?"


"saya takot la awk... mlm semlm sy mimpi saya mati, mati wak..awk tak takot mati ke...?"


"isy... stop talking nonsence la"

"sy cakap betol ni..ada kwn saya cakap couple tu haram.kalau nk brkasih syg brlainan jantina, kena ada ikatan yg sah, tpi kita?...'so?"

"kalau sy nk minta kita kahwin sekrg, mesti awk ak setuju kan?alasannya kita masih muda. tapi wak...."

"awk jgn nk merepek ye.jgn kata tiba2 nk ber
ubah pulak. awk yg ajak sy datang malan ni kn?"

"tpi awk , saya tak habis ckp lg ni."

"sudah2, jgn nk merepek. rosakkn hari kekasih esok ni. sy ada surprise utk awk."

"saya tak perlukn surprise tu. saya takot allah bagi 'surprise' kat saya, tanpa saya sempat buad apa2.
awk,dgr ni. kalau kita nk brkasih, kena ad ikatan yg sah. dan , brkasih bukan ad specific hari.awk, sy takot wak....."

"ap yg nk di takot kn lg. sy kan ad"

"tapi nanti, kalau sy dah mati, sy tinggal dlm kubor sorg2. kalau sy kena soal mcm2, kena seksa awk ad ke ngan sy waktu tu utk tolong sy, bela sy?? kalau awk ad, takpe la, sy rasa sikit lega"

"awk ni dh mengarot ni...."

"awk, kita bukan tak tahu semua ini. kita tahu, cuma kita sahaja buad tak tahu,kita pon ad belajar agama waktu sekolah dulu. awk tak ingat ke? ustaz selalu ingatkn kita pasal ini."

"ok, ok. it's enough. so, apa yg nk sgt sekarg ni?"

"kita CLASH! itu yg trbaek wak .."

"what??? awk kena sampok ap mlm ni?'

'' biala awk nk kata sy kena sampok ke ap.. sekurang2 nya sy pon nk awk kena sampok.."

"gila ap awk ni. sy nk balik la mcm ni."

"awk, ingat kata2 trakhir saya. hidop ini tak lama. hanya ad peluang sekali. tapi , kalau kita gunakn ke arah kebaek kn, sekali tu dah mencukupi."

"dah, jom balik."

"tak pe la awk. saya balik sendiri."

" what ever! balik la awk malam ni. ok see u tomorrow.."

baru sahaja lelaki itu berlalu meninggal kn teman wanita nya sejauh 10 km, terdgr satu hentaman kuat. sebuah motor di rempoh oleh sebuah kereta dri arah brtentangan

dia, malangnya, tidak lg brnyawa

di jempot malaikat trlebih dahulu

maka. tiada lg peluang bagi nya

untuk brtaubat, memoho keampunan dosa2 nya.

hanya bekalan yg sedia ad, bakal di bawa hingga ke sana.


...............

'awk ,kenapa awk pegi dahulu? kita tak sambok maulidur rasul lg"


"awk "

"eh, awk ckp dgn siap ni?"

"mcm mane awk ad kat sini?bukan ke awk yg kena langgar kat depan tu?"

"tu la....sy pon ingat sy kena langgar, tpi rupa2 nya motor belakang sy yg kena.. alhamdullillah nasib baek allah        masi perlihara sy. pastu sy tringat kata2 awk tdi, sebab tu sy patah balikni. sy nk ucap kn terima kasih banyk2 sebab sedar kn sy tdi."

"sy balik dulu assalamualaikum.....'

TAMAT <3

hm...perasan tak kita akan tiru org yg kita minat?
...sejauh mana kita tiru baginda nabi saw dalam kehidupan
tentu sedikit sahaja..!

holiday hari sama tempat berbeza. :)
Monday, 6 February 2012 | 0 comments

fuuhhhh *tiup habuk sikit. 
blog owner kata blog dah berhabuk . haha. yelah yang tukang updatenya busy mcm blog owner
blog owner pergi SINGAPORE haritu. wuwuwuwuw. untunglah . saya mampu pergi pahang je. lol. 
hebaq uh gambar dia :p canon uh. haha. kay jkjk 
sebenarnya harini tak tahu nak merepek apa. sekadar memenuhi permintaan blog owner ni suruh update apa apa je. lol. nak update apa apa? -.-
oh amat terseksa rupanya bila dua dua sim habis creds. aduhai. -.- 
oh btw holiday pahang haritu best! k sebenarnya orang yang pergi singapore tu lagi best :p lol
pening tak? lolol. 
k dah mula merepek. bye
asalammualaikum. 
p/s: trip singapore blog owner tu biarlah blog owner yang update. bila? uhu saya puntak tahu. kbye


Labels:


Older Post